Marieke De Vrij

Stichting De Vrije Mare: Maatschappelijke Vernieuwing, Vormgeving vanuit Vrije Verbinding

 
 

Agenda

28 november 2014

Kracht vanuit Zuiverheid 28 november 2014

HOE OP TE STAAN IN ZUIVERHEID VANUIT EIGEN EN GEMEENSCHAPPELIJKE KRACHT,
BINNEN DE DYNAMIEK VAN EEN VERANDERENDE WERELD

Bekijk hier de flyer

Datum: 28 november 2014
Lokatie: Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4A, Baarn

VRIJDAG 28 NOVEMBER 2014 van 10.00 tot 16.30Meld u snel aan en koop een kaart door een mail te sturen aan sec@devrijemare.nl

Meer informatie: www.tijdschriftvrij.nl

Op deze dag is de boekentafel aanwezig voor verkoop van alle publicaties van De Vrije Mare (alleen contante betaling).

Muzikale omlijsting door Jan Linssen.

Datum en tijd: Vrijdag 28 november 2014. Welkom 9:30 uur. Aanvang 10:00 uur. Einde 16:30 uur.

Locatie: Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4A, Baarn.

Prijs: naar draagkracht €35,- / €55,- / €75,- inclusief koffie, thee en soep. Brood zelf meenemen of ter plekke te bestellen aan de bar á €1,90 per broodje.

Betaling aan de kassa. Geen pinautomaat aanwezig.

Aanmelden en informatie: sec@devrijemare.nl of tel. 075-6350586


Ervaringen van deelnemers op 17 mei 2014 :"Ik voelde dat het doorleefde wijsheid was van Marieke zelf. Al de inspiraties zijn versmolten met haar wijsheid. Het is doorleefde wijsheid. Dat was zo puur en zuiver dat het bij mij helemaal aankwam". Karel Noordzij vervulde (top)functies in het Nederlandse bedrijfsleven. Sinds enkele jaren is hij een gepassioneerd pleitbezorger van een transformatie naar `Nieuw Leiderschap`. Hij is lid van de Raad van Advies van Stichting De Vrije Mare.


Andere deelnemers zeiden:

- “De mens in een bedrijf is een ding aan het worden in plaats van een
    wezenlijk element dat iets tot stand brengt.”

- “Waarom afhankelijk zijn van bestuurlijke lagen, directielagen en politieke
    lagen, voordat vernieuwing zichtbaar mag worden door persoonlijk doen?”

- “Iedere burger wil zichzelf recht in de ogen aan kunnen kijken over dat wat
    hij onderneemt en wat hij doet zodat hij daar zelf een gerust hart over heeft.”
Download 'Flyer KrachtvanuitZuiverheid'
verbergen


03 december 2014

Verslavingen - Verdiepingsdag

Onder meer over: stoornissen door gebruik van alcohol en het thema zelfdoding onder jongeren (nummer 9 van de top-tien van het RIVM).

Datum: 03 december 2014
Lokatie: Centrum Het Vrije Veld, Mantingerdijk 24, Mantinge

Tijd: Welkom 10.00 uur. Aanvang 1030 uur. Einde 16.30 uur.
Prijs: € 60,00, inclusief koffie en thee. Zelf lunch meenemen. Voor vegetarische soep wordt gezorgd.
Aanmelden en informatie: Annette Prinsen annetteprinsen@kpnplanet.nl  of tel. 0591-372493.

verbergen


08 december 2014

Dagen van inkeer

Datum: 08 december 2014
Lokatie: Mantinge

DAGEN VAN INKEER

 

 

Herken je dat de cyclus van de seizoenen in jezelf op een natuurlijke manier  verschillende processen oproept? Dat je bv. in de zomer buiten wilt zijn en je verwondert over wat de natuur ons te bieden heeft, over wat die jou kan leren, over de inzichten die je aangeboden worden? En dat in de winter je aandacht als vanzelf veel meer naar binnen is gericht: naar de sfeer in je huis en naar je innerlijke zelf? Dat deze periode je uitnodigt om verstilling en verdieping in jezelf te brengen?

 

Herken je ook dat je met name in de maand december het gevoel hebt in een spagaat te zitten tussen je behoefte aan inkeer en dat wat, meer dan je eigenlijk zou willen,  je trekt naar zaken buiten jezelf? Dat je, mede vanwege tradities en oude rituelen, jezelf intensief bezig ziet met `de buitenkant` en het moeilijk en soms pijnlijk vindt om authentiek te gaan staan voor dat wat voor jou zelf van wezenlijk belang is? 

 

Voel je ook de behoefte om jezelf de tijd en ruimte te geven bij deze en andere thema`s die voor jou van belang zijn stil te staan?

Wil dan eens nagaan of je belangstelling hebt om samen met maximaal 15 anderen en met begeleiding van Marieke de VRIJ en Jules van der Veldt, jezelf van 8 t/m 11 december 2014 in en rond Centrum `Het Vrije Veld` in Mantinge de `Dagen van Inkeer` cadeau te doen?

 

We hebben er behoefte aan om tijdig te weten of er voldoende belangstelling is om deze dagen te organiseren. Daarom vragen we je om uiterlijk 24 oktober te laten te weten of je serieuze belangstelling hebt.

 

De kosten voor deze 4-daagse (begeleiding, lunches en avondmaaltijden) bedragen € 395,- inclusief BTW.  We zijn doende een redelijk geprijsde (hotel)accommodatie voor overnachting en ontbijt te contracteren in de nabije omgeving van Mantinge.

 

Als je belangstelling hebt laat dit dan weten aan een van ons. Wij zijn vanaf 20 juli bereikbaar via ppontier@xs4all.nl of  06-53584804 en jvdligt@xs4all.nl of  06-51499214.

Wij geven graag nadere informatie.

 

Patricia Pontier en Jan van der Ligt

 

 

verbergen


17 december 2014

Downsyndroom - Themadag

Deze dag is bedoeld voor ouders, verzorgers, leerkrachten en therapeuten van kinderen, jongeren en volwassenen met het Downsyndroom.

Datum: 17 december 2014
Lokatie: Centrum Het Vrije Veld, Mantingerdijk 24, Mantinge

De dag zal starten met een tweetal lezingen van Marieke de Vrij en Marleen Oosterhof. Hierin zullen de volgende vragen centraal staan.:
- Hoe kan ik bij mijn kind/pupil met Down herkennen of er sprake is van paranormale vermogens en hoe kan ik hem of haar hier het beste in ondersteunen?
- Hoe kan ik leren meer aan te sluiten bij de kwaliteiten van mijn kind/pupil met Down? - - Hoe onderscheid ik natuurlijke zorg van betutteling en symbiose?
- Hoe kan ik omgaan met onbegrip van mijn omgeving? 
Hierna zal Marieke schouwingen doen aan de hand van vragen van de deelnemers over de ontwikkeling van de Downers die aan hen zijn toevertrouwd.

Tijd: Welkom 10.30 uur. Aanvang 11.00 uur. Einde 16.30 uur.
Prijs: € 60,-. Betaling aan kassa. Geen pinautomaat aanwezig. Zelf lunch meenemen. Voor vegetarische soep wordt gezorgd.

Aanmelden en informatie: Tinke Bak, tbak@home.nl of telefoon: 0512-381040.

verbergen