Marieke De Vrij

Stichting De Vrije Mare: Maatschappelijke Vernieuwing, Vormgeving vanuit Vrije Verbinding

 
 

Voorstellen

Deze website introduceert u in het veelomvattende werk van Marieke de Vrij en stichting De Vrije Mare. Marieke (1953) is al 30 jaar dagelijks werkzaam als maatschappelijk raadsvrouwe. De laatste decennia heeft zij diverse overheidsinstellingen, de nationale en internationale wetenschap, werkgroepen van uiteenlopende vakgebieden en ontelbare individuen geadviseerd.
Inmiddels beslaat het archief van haar werk meer dan 50.000 pagina’s.

Een deel van haar werk kunt u lezen in de publicaties, die u kunt bestellen. Tevens vindt u op deze website per thema diverse artikelen, verslagen van lezingen en andere documenten die gratis te downloaden zijn. We wensen u veel inspiratie toe!

Vrienden van De Vrije Mare

Iedereen die zich aangetrokken of geïnspireerd voelt door het werk van Marieke de Vrij en de Stichting De Vrije Mare, is van harte welkom om deel uit te maken van de Vrienden van de Vrije Mare. Vrienden zijn al diegenen die donateur zijn en/of vrijwilliger (zoals uitschrijvers, redigeerders van vrijgegeven teksten, bestuursleden, archiveerders, gastvrouwen, etc.) en die daarmee een bijdrage leveren aan (de verspreiding van) het werk van Marieke de Vrij en/of de Stichting De Vrije Mare.

Vriendendag De Vrije Mare 28 maart 2015

Jaarlijks worden er twee afzonderlijke dagen georganiseerd voor de vriendenkring van stichting De Vrije Mare en Marieke de Vrij. Marieke zal op zaterdag 28 maart een lezing houden afgestemd op de actualiteiten die dan spelen. Tevens zal zij Ontwikkelingspoorten vrijgeven, afgestemd op de aanwezigen. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen en het delen van wensen en ideeën die leven binnen deze kring van mensen. Zo is er de mogelijkheid om te netwerken en zich te verdiepen op interessegebieden. Daarnaast is er een open podium waar mensen iets van zichzelf kunnen laten zien/horen wat betrekking heeft op het thema.
Inspiratie voor deze dag: 

Buitengewoon jezelf zijn
Buitengewoon jezelf zijn, vraagt veel meer overgave in een periode waarin vele zaken op de helling lijken te staan en anderszins zaken Vernieuwing oproepen. Hoe functioneer je hierbinnen en bewaar je een speciale plek in je hart voor je eigenzinnigheid.

Plaats: Maarn, Kapelweg 45, 3951 AB (Utrecht)
Tijd: welkom 10.00 uur aanvang 10.30 uur Einde 16.30 uur
Prijs: 5 euro p.p introducee 20 euro p.p. max 2 personen. Eigen lunchpakket meenemen!
Aanmelden: sec@devrijemare.nl of telefoon 075-6350586
Indien mogelijk per mail.

 

De Vrije Mare zoekt bevlogen mensen

Alleen dankzij de bevlogenheid en vrijwillige inzet van vele mensen kan Stichting De Vrije Mare bestaan. Wil jij ook een bijdrage leveren?

Buitenwerkers gevraagd!

De Vrije Mare is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die enkele keren per jaar willen helpen in de tuin en de buitenruimte van centrum Het Vrije Veld van Marieke de Vrij en Jules van der Veldt.

Afgelopen jaren is Het Vrije Veld enorm opgeknapt; het is prachtig geworden! Veel van de trainingen van Marieke en Jules kunnen nu daar plaatsvinden. Inmiddels zijn ook de eerste gastvrouwen gestart; daarmee zijn Marieke en Jules echt geholpen!
Ook voor de tuin en de buitenruimte van Het Vrije Veld zoeken we vrijwilligers. Het gaat om een paar dagen per jaar, in nader overleg met andere vrijwilligers in te regelen. Het idee is om 2 tot 3 keer per jaar gezamenlijk een dag te maaien, snoeien, harken enzovoort! Soms zijn er ook kleine binnenwerkzaamheden in de trainingsruimte of het archief. In elk geval is het gezellig om samen met gelijkgestemden een dag met elkaar praktisch aan het werk te zijn!
Meer informatie of aanmelden kan via Tinke Bak, coordinator vrijwilligers Het Vrije Veld via tbak@home.nl.